Okulumuzun Tarihçesi

Atikali İlkokulu, adını Sultan II. Beyazıt'ın vezirlerinden olan Atik Ali Paşa'dan almıştır. Okulumuzun eski binası (şimdiki MEB Fatih Halk Eğitimi Merkezi), 1851 yılında Padişah Abdülmecit tarafından Hırka-i Şerif Camii yaptırıldığında Piyade Muhafız Karakolu olarak yapılmıştır. Harp yıllarında hastane, sonraları mahkeme olarak kullanılmıştır. Cumhuriyetten sonra polis karakolu, 19. İlkokul, Hırka-i Şerif İlkokulu ve 1953 yılından itibaren Atikali İlkokulu olarak kullanılmıştır. Tek katlı bir binadır. İçinde dört derslik ve bir öğretmenler odası bulunmaktaydı. 1975 yılında şimdiki yerinde inşa edilen okulumuz, iki katlı ve on altı derslikli olarak hizmete girmiştir. Bu binada idare odaları, öğretmenler odası ve bir de müsamere salonu bulunmaktaydı. Bu binamız 2006 yılında büyük onarımdan geçmiştir. Bu bina halen B Blok olarak kullanılmaya devam etmektedir.

2000 yılında ise yeni binamız on sekiz derslikle hizmete girmiştir. Bu bina halen A Blok olarak kullanılmaya devam etmektedir. 2015 yılında çok amaçlı salonumuz hayırsever velilerimiz tarafından düzenlenerek merhum öğretmenimiz Arif Engin KAFTANCIOĞLU'nun adı verilerek 92 kişilik kapasitesi ile hizmete açılmıştır. Okulumuzun B Blok Binasında 2014 yılında deprem güçlendirme çalışması yapılmıştır. A Blok binamız da 2015 yılında depreme karşı güçlendirilmiştir. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında anasınıflarımız Atikali İlkokulu bünyesinden ayrılarak ATİKALİ ANAOKULU adıyla bağımsız anaokulu olarak eğitim vermeye başlamıştır. İlk şehit sadrazam Atik Ali Paşa´nın adını taşıyan okulumuz, Atatürk'ün ışığında, milli ve kültürel değerlere bağlı, çağımızın teknolojik gelişmelerini kullanarak Mutlu Okul Mutlu Çocuklar ilkesi ve yenilikte öncü okul başarıda lider çocuklar sloganıyla eğitim ve öğretime devam etmektedir.